به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، پرویز بهرامی، قائم مقام انجمن صرع ایران صبح امروز در نشست خبری طی اظهاراتی با بیان اینکه روز 25 بهمن، 13 فوریه در سراسر دنیا به نام روز صرع نام گذاری شده است، گفت: در این روز باید با جامعه جهانی همراه باشیم و برنامه های مربوط به این روز را اجرا کنیم.
وی هدف از نام گذاری این روز را ارتقای آگاهی سطح افراد جامعه در مورد صرع و از بین بردن دید خرافاتی در این زمینه برشمرد و گفت: بر خلاف تصور افراد جامعه در برخی موارد افراد مبتلا به صرع می توانند موفق و مثبت و خیلی بهتر از افراد سالم عمل کنند و این امر مستلزم همکاری خوب ارگان ها خصوصا وزارت بهداشت در زمینه بودجه و امکانات درمان است.
قائم مقام انجمن صرع ایران به تشریح برنامه های انجمن صرع ایران به مناسبت روز 25 بهمن پرداخت و گفت: پخش کلیپ های کمک های اولیه در رسانه ملی، نمایش پلاکاردهایی در سطح سه منطقه تهران، استقرار اتوبوس هایی برای پاسخگویی به سوالات شهروندان در زمینه صرع و تهیه و پخش تیزرهای آموزشی در مترو در طول هفته از مهمترین برنامه های روز صرع است.
بهرامی افزود: در جهت بهتر نشان دادن توانمندی بیماران صرعی طی اعلام آمادگی که فدراسیون شطرنج کرد قرار است طی یک روز با حضور قهرمان شطرنج ایران آقای احسان قائم مقامی، وی به مسابقه شطرنج با 30 تا 40 نفر از مبتلایان به صرع بپردازد.
قائم مقام انجمن صرع ایران یکی از اهداف برگزاری این مسابقه را اصلاح تصور افراد جامعه در مورد ممنوع بودن ورزش برای بیماران صرعی دانست و گفت: برخلاف تصور افراد بسیاری از ورزش ها در صورتی که اصولی باشد برای بیماران صرع نه تنها مضر نیست که مفید هم هست.
وی در پاسخ به خبرنگار خبرگزاری دانشجو مبنی بر ارائه آماری از مبتلایان به بیماری صرع در کشور گفت: در حال حاضر رقم دقیقی از این مبتلایان در کشور نداریم اما براساس آمارهای کلی جهانی نیم تا یک درصد افراد دنیا مبتلا به صرع هستند که با توجه به جمعیت کشورمان این رقم بین 800 هزار تا یک میلیون نفر تخمین زده می شود.
قائم مقام انجمن صرع ایران با اشاره به اینکه دو سوم مبتلایان به صرع درمان و کنترل می شوند، گفت: مابقی این افراد که یک سوم را تشکیل می دهند به دارو مقاومت می کنند و باید با تعویض دارو و راه های دیگر به درمان آنها پرداخت و در صورتی که درمان میسر نشود عمل جراحی سر برای آنها تجویز می شود.
وی با اشاره به عمل های جراحی مبتلایان به صرع در ایران گفت: ما با همکاری تیم کانادایی در ایران بسیاری از این بیماران را در شهرهایی مثل تهران و اصفهان تحت عمل جراحی قرار داده ایم که به موفقیت نیز منجر شده اند.
بهرامی در مورد هزینه های عمل جراحی فوق الذکر گفت: متاسفانه هزینه عمل جراحی این افراد بسیار هنگفت است به طوری که برای هر کدام از آنها بین 20 تا 25 میلیون تومان هزینه می شود و با توجه به این سنگینی هزینه ها بیمه برای پرداخت آن زیر بار نمی رود البته تاکید می کنم که هزینه بیمار صرعی که تحت مراقبت دارویی قرار دارد به مراتب از کسی که نیاز به عمل جراحی دارد بیشتر است.
قائم مقام انجمن صرع ایران همچنین به چگونگی تشخیص مبتلایان به صرع پرداخت و گفت: یک پزشک در همان ابتدای کار نمی تواند تشخیص بیماری صرع را بر مریض خود بگذارد و موارد بسیار زیادی از جمله شغل افراد، سوابق خانوادگی، چگونگی نوار مغز یا نشانه های مختلف در این زمینه باید بررسی شود البته بدیهی است حتی در یک صورت حمله مغزی هم مریض می تواند درمان شود اما نمی توان لزوما به وی عنوان مریضی صرعی اطلاق کرد.
همچنین در این نشست دکتر غلامرضا زمانی، فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان و عضو هیئت علمی دانشگاه تهران به تشریح چگونگی فعالیت این انجمن پرداخت.
وی طی اظهارات کوتاهی در مورد نحوه درمان این بیماران با طب سنتی گفت: صرع یک پدیده علمی و شناخته شده است که با شعله ور شدن یک نقطه یا چند نقطه از مغز ایجاد می شود و عواملی مانند خستگی، بی خوابی و تب نیز می تواند باعث بروز آن شود بنابراین در صورتی که طب سنتی قصد دارد این بیماران را تحت درمان قرار دهد ابتدا باید با روش های علمی و پیشرفته این بیماری را در مریض بررسی کند.
زمانی در پایان بر هدف برنامه های انجمن صرع مبنی بر تغییر نگرش نگاه افراد جامعه به بیماران صرعی تاکید کرد.